INSPIRATIONSKICK-OFF

Inspirationskick-offen riktar sig till elever i årskurs 2 som läser teknikprogrammet på gymnasiet i Stockholms län. På detta tillfälle samlar vi teknikelever från flera olika skolor och de får träffa varandra samt representanter från näringslivet för att bredda synen på vad det innebär att arbeta med innovation och teknik. Vi pratar om dagens utmaningar och möjligheter, vad företag gör för att bidra till att utveckla världen, träffar experter och entreprenörer som delar med sig av sina resor samt pratar om vad ett hackathon är.

PASS 1: DAGENS UTMANINGAR

Hur förändras världen idag? Vad är det som blir bättre och vad blir sämre? Vad är vår tids största utmaningar? Vad kommer vi behöva lösa imorgon? 

PASS 2: HUR TEKNIKEN FÖRÄNDRAS MED 5G

I våra telefoner finns idag 4G men hur kommer tekniken förändras med 5G? Vilka möjligheter finns det med den nya 5G-tekniken? Vad kommer vi få se mer av i framtiden?

PASS 3: HUR SAMHÄLLET UTVECKLAS MED AI & IoT

Det här med tekniska lösningar, vad menar man med det egentligen? Och hur bygger man dem? Hur kan AI och IoT hjälpa till och göra samhället bättre och säkrare? 

 

PASS 4: INNOVATION OCH ENTREPRENÖRSKAP

 

Hur gör man om man vill utveckla något nytt eller förverkliga en idé? Vad är en innovatör eller en entreprenör och vad gör dem?

Close Menu