INSPIRATIONSKICK-OFF

Inspirationskick-offen riktar sig till elever i årskurs 2-3 som läser teknikprogrammet på gymnasiet i Stockholms län. På detta tillfälle samlar vi teknikelever från flera olika skolor och de får träffa varandra samt representanter från näringslivet för att bredda synen på vad det innebär att arbeta med innovation och teknik. Vi pratar om dagens utmaningar och möjligheter, vad företag gör för att bidra till att utveckla världen, träffar experter och entreprenörer som delar med sig av sina resor samt pratar om vad ett hackathon är.

PASS 1: DAGENS UTMANINGAR

Hur förändras världen idag? Vad är det som blir bättre och vad blir sämre? Vad är vår tids största utmaningar? Vad kommer vi behöva lösa imorgon?

PASS 2: INNOVATION & ENTREPRENÖRSKAP

Hur gör man om man vill utveckla något nytt eller förverkliga en idé? Vad är en innovatör eller en entreprenör och vad gör dem?

PASS 3: MÖJLIGGÖRARE

Det finns inte bara problem och elände. Dagens teknik kan hjälpa oss att hitta lösningar till många av våra problem. Lär dig om de nya möjligheterna med exempelvis den kommande 5G-tekniken eller hur du enkelt och snabbt kan gå från idé till verklighet med utvecklingsplattformen Bluemix.

PASS 4: RIKTIGA PROBLEMLÖSARE

Vilka är det som startar företag? Hur kom de på sin idé? Och hackathon, vad är det för något och hur gör man om man vill vinna?

Close Menu