Dags att hacka!

Sladdar i härvor, litervis med Coca Cola massor av bra idéer – äntligen dags för hackathonet! Den här sidan innehåller allt du behöver veta under dagen, hur dags du ska vara på plats, vilka priser du kan vinna och tips för hur du ska vinna dem!

Missa inget som händer under dagen, följ #hackyourworld på Instagram!

Hackathon

När? Från tidig morgon till sen kväll den 31/1 och presentationer den 1/2.

Var? Digitalt 

Hur? Uppkopplad mot internet  

Övrig info: 
Grand finale. Det är här allting avgörs som ni jobbat på.
Det är samma lag som var på bootcamp som deltar här. Detta är en väldigt intensiv dag från 08-17 med finalen dagens efter för juryn. Ni kommer få en snackbox från oss att ha under dagen för att hålla energin uppe. Tanken är att ni sitter tillsammans med laget och hackar utspritt skola för skola och där vi streamar hackatonet och ni har tillgång till hjälp från oss under dagen. Vid slutet av dagen lämnas material in till oss och dagen efter på eftermiddagen är det pitch för en jury som kommer dela ut 5 priser.

Lösningen visar på ett nytänkande. Idén är realiserbar med rimliga resurser och användaren står i fokus. Tips, lyssna på vinnarpodden!

Funktionaliteten i IBM Cloud används på ett smart sätt för att skapa värde till lösningen. Flera olika datakällor används. Lyssna noga under Bootcamp för att vinna detta!

Idén framställs på ett övertygande och slagkraftigt sätt. Presentationen håller tiden. Kundnyttan samt affärsmodellen framgår tydligt i presentationen. Se till att avsätta tid för att planera pitchen!

Lösningen innehåller teknisk komplexitet. Fokus ligger på funktionalitet snarare än finess i koden.

Idén ger nytta för både individ och samhälle. Kopplingen till hållbar utveckling är tydlig. Se till att ha koll på de Globala målen för att vinna detta!

0 burkar

Cola gick åt under förra hackathonet. Tips! Att skölja ned Cola med mat kan göra hackandet lättare.

Close Menu