Om #HackYourWorld

#HackYourWorld är en gemensam satsning av IBM, Ericsson och Drivhuset för att inspirera gymnasieelever till hur teknik kan bidra till hållbar utveckling samt att stärka deras mod och förmåga till egen innovation. #HackYourWorld organiserades första gången 2016 och inkluderar idag 20+ gymnasieskolor. Programmet består av tre delar som kompletterar varandra: inspirationskick-off, bootcamp och hackathon, läs mer om dessa här!

Vem riktar sig #HackYourWorld till?

Gymnasieelever i årskurs 2 på teknikprogrammet. Projektets samtliga event år 21/22 sker digitalt och vi välkomnar skolor från hela landet att delta.

Kick-off

 Under en fullspäckad halvdag presenteras eleverna för smakprov på de senaste trenderna inom teknik och hållbar innovation. Teman som har diskuterats tidigare år är bland annat AI, 5G och Internet of Things.

Vi spanar också in i framtiden i det samhälle vi vill skapa – och hur vi som entreprenörer kan bidra till att skapa det.

Kick-offen ger eleverna en inblick i näringslivets aktuella arbete och ska också inspirera eleverna till att söka till att representera skolan i resterande delar av #HackYourWorld.

Bootcamp

Detta är en heldag (ca 09.00-16.00) och är till för er som anmält intresse till er lärare och blivit antagna. Då kommer ni som ett lag bli förberedda inför hackatonet veckan efter. Vi kommer lära er idégenerering, ge er verktyg inför hackatonet såsom IBM-cloud, Open P-tech och design thinking. Dessutom kommer ni få tips och tricks och tränas i presentationsteknik. 

I samband med bootcampet kommer ni ha möjlighet att ta hjälp och få coachning om ni vill. Här kan ni få gå igenom er idé som ni tänkt tävla med och få bolla idéer med en affärscoach hur ni skulle kunna sälja er idé, vilka kunder idén riktar sig till och hur det skulle vara att utveckla idén utanför tävlingen. Sammanfattningsvis förbereder coachen er och hjälper er att att slipa till idén för att få så bra förutsättningar som möjligt inför hackatonet och finalen. Detta är valfritt men kan komma att bli en väldigt viktig aspekt.

Hackaton

Hackatonet

Grand finale. Det är här allting avgörs som ni jobbat på.
Det är samma lag som var på bootcamp som deltar här. Detta är en väldigt intensiv dag med finalen dagens efter för juryn. Ni kommer få en snackbox från oss att ha under dagen för att hålla energin uppe. Tanken är att ni sitter tillsammans med laget och hackar utspritt skola för skola och där vi streamar hackatonet och ni har tillgång till hjälp från oss under dagen. Vid slutet av dagen lämnas material in till oss och dagen efter på eftermiddagen är det pitch för en jury som kommer dela ut 5 priser.

Bästa Tekniska lösning – Pris för den bästa tekniska lösning som funkar!
Bästa Pitch – Hur ni presenterar problemet, och eran lösning samspelar med utmaningen. Glöm inte att dema eran lösning!
Bästa “Technology for Good” idé – Bästa tekniska lösning som gör störst samhällspåverkan.
Bästa IBM Cloud lösning – laget som tillämpat IBM-cloud på bästa sätt
Totalvinnare – den som tar hem totalt allt under hela hackatonet, helheten spelar stor roll!

Det har hänt att studenter tagit sin idé vidare från hackatonet och då finns det stöttning för utvecklandet av idén från oss. 

Close Menu