Om #HackYourWorld

#HackYourWorld är en gemensam satsning av IBM, Ericsson och Drivhuset för att inspirera gymnasieelever till hur teknik kan bidra till hållbar utveckling samt att stärka deras mod och förmåga till egen innovation. #HackYourWorld organiserades första gången 2016 och inkluderar idag 20+ gymnasieskolor. Programmet består av tre delar som kompletterar varandra: inspirationskick-off, bootcamp och hackathon, läs mer om dessa här!

Vem riktar sig #HackYourWorld till?

Gymnasieelever i årskurs 2 på teknikprogrammet. Programmet hålls i Stockholm, men vi välkomnar mycket gärna skolor även utanför Stockholmsområdet om ni själva kan stå för och anordna resan.

Kick-off

På kick-offen bjuds hela klassen in till Ericssons kontor. Under en fullspäckad halvdag presenteras de för korta smakprov på de senaste trenderna inom teknik och hållbar innovation. Teman som har diskuterats tidigare år är bland annat AI, 5G och Internet of Things.

Vi spanar också in i framtiden i det samhälle vi vill skapa – och hur vi som entreprenörer kan bidra till att skapa det.

Kick-offen ger eleverna en inblick i näringslivets aktuella arbete och ska också inspirera eleverna till att söka till att representera skolan i resterande delar av #HackYourWorld.

Bootcamp

Efter kick-offen väljer du som lärare ut de elever som får ingå i det lag som ska representera skolan i #HackYourWorld. Det laget får komma på en heldags Bootcamp på IBM:s och Ericssons kontor. Målet är att lära ut verktyg och metoder som är värdefulla inför hackathonet såväl som inför resten av framtiden.

Under bootcampet presenteras temat för hackathonet. Därefter guidas deltagarna genom innovationsprocessen. De får jobba fram sin idé genom brainstormingtekniker och tränas i att skapa hållbara lösningar med användaren i fokus. Lösningarna utgår ifrån de samhällsutmaningar som diskuterades under kick-offen, och deltagarna får också möjlighet att dyka ned djupare i dessa. IBM Cloud – den plattform som deltagarna kommer koda i under hackathonet – presenteras och lärs ut. IBM Cloud används av många professionella utvecklare idag och plattformen ger tillgång till verktyg såsom Watson Assistant och Visual Recognition. Pitchträning hjälper deltagarna att presentera sin idé på bästa sätt och övertyga juryn om just deras lösning levererar mest samhällsnytta och därför ska vinna.

Hacktahon

Hackathonet är finalen och tävlingen av #HackYourWorld. Alla deltagare har fått reda på temat under Bootcampet samt chans att förbereda sig och prata ihop sig innan. Under dagen får lagen tolv timmar på sig att utveckla sin idé, kod och presentation. Dagen avslutas med att alla lag gör en fem minuters pitch där de presenterar sin idé och demonstrerar vad de byggt. Därefter utses vinnarna av #HackYourWorld. Totalvinnaren får sitt skolnamn ingraverat på ett vandringspris.

Close Menu